Den ungarske grensen mot Serbia nær landsbyen Tompa. 14.juni 2017. Foto: Laszlo Balogh/Reuters/Scanpix

Montenegro, som opplever en økning i antall migranter som passerer gjennom landet på en ny rute til EU, vurderer å bygge et piggtrådgjerde på grensen til Albania for å stoppe migrantstrømmen, sa en regjeringstalsmann søndag.

Tusenvis av migranter fra Midt-Østen og Nord-Afrika tar sjansen på å nå mer velstående europeiske land etter at smuglere har opprettet en ny Balkanrute som går fra Hellas via Albania, Montenegro og Bosnia til Kroatia.

Bosnia strever med å håndtere tusenvis av migranter som strandet i landet etter at en rute via Tyrkia, Hellas, Makedonia og Serbia ble stengt i 2016 da Tyrkia ble enige om å stoppe migrantstrømmen, i retur for mer EU-hjelp.

“In the case of a greater influx of migrants, we may raise a razor wire fence on the border with Albania,” Vojislav Dragovic, the head of Montenegro’s department for state border supervision, told state television.

He said Albanian authorities had often refused to accept migrants turned back from Montenegro under their bilateral re-admission agreement.

Mange land på innvandrerruten har sikret sine grenser med fysiske barrierer. Ungarn satte et piggtrådgjerde på grensene mot Serbia og Kroatia under migrantkrisen i 2015, da mer enn en million migranter kom til Europa.

 

Reuters

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!