Migranter på vei gjennom Bosnia i oktober 2019. Stillbilde: USKinfo.ba / YouTube.

Den ulovlige migrasjonen til Tyskland via Tyrkia, Hellas og Balkan er økende, viser en intern rapport fra det tyske innenriksdepartementet som Welt am Sonntag har fått tilgang til.

I rapporten står det at

alle «migrasjonsrelevante indikatorer», som ulovlige grensekryssinger og asylsøknader «i alle landene i Balkan-regionen, i øyeblikket er på et høyere nivå enn under tilsvarende perioder i 2017 og 2018».

Det heter også at den ulovlige migrasjonen gjennom Balkan i betydelig grad avhenger av flytrafikken inn til Hellas

Av en intern EU-rapport som avisen også har fått fatt i, fremgår det videre at tilstrømningen til Hellas er økende, med 37 prosent flere ankomster i år enn i fjor.

Balkanruten som var gjenstand for ekstrem mennesketrafikk under migrasjonsbølgen i 2015, har offisielt vært stengt siden EU inngikk en avtale med Tyrkia om migrasjonskontroll til en kostnad av seks milliarder euro – som i praksis har avstedkommet et uhyre lite antall returer til Tyrkia.

Men nå øker migrantstrømmen langs nye Balkanruter.

Tysk politi meddeler Welt am Sonntag at at migrantene nå bruker et bredt forgrenet nettverk av ruter gjennom landene i Balkan-regionen for å komme seg til Sentral- og Vest-Europa.

Tjenestepersoner både fra Tysklands innenriksdepartement den føderale migrasjons- og flyktningetat (BAMF) har nylig vært på besøk i Kroatia og Bosnia Sarajevo for å forsøke å hjelpe til med å hanskes med situasjonen, skriver den tyske avisen.

Effekten på bakken av disse besøkene er uklar. «Det er ikke tale om at det finnes sikre yttergrenser i dag», sier den føderale tyske politisjefen Dieter Romann.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂