En gruppe syrere som har krysset grensen til Hellas fra Tyrkia over elven Evros, går i retning Didymoteicho den 30. april 2018. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / Scanpix.

Migrasjonen fra Tyrkia til EU økte med 22 prosent fra 2017 til 2018, til tross for avtalen fra mars 2016 mellom de to om migrasjonsstans og tvangsretur, som unionen har betalt tre milliarder euro for – med løfte om ytterligere tre milliarder.

Det går frem av en konfidensiell rapport fra Brussel som er omtalt i Die Welt.

Migrantene var hovedsakelig tyrkere, syrere, irakere og afghanere.

Ifølge rapporten har 47.939 flyktet bare til Hellas, 15.798 via land. Andre ankomstland var Italia (2383), Bulgaria (349) og Kypros (118).

Ifølge EU-kommisjonen har 90 prosent av migrantene som kommer til EU, kommet dit ved hjelp av menneskesmugleres medvirkning.

Avtalen mellom EU og Tyrkia forutsetter at ulovlige migranter skal returneres, men dette forhindres nesten fullstendig av det greske rettsvesenet, som setter foten ned for retur av personer definert som sårbare. Denne klassifikasjonen deles ut så ofte at det totale antallet returer til Tyrkia siden avtalen om migrasjonskontroll ble inngått, er så lavt som 1800.

I mellomtiden hoper det seg opp med mennesker i leirene på de greske øyene. Derfra kommer mange seg før eller senere videre nordover i Europa. Også på den etappen står en kriminell bransje parat til å medvirke.

Det betyr at Balkan-ruten fremdeles er operativ, selv om trafikken ikke er like stor som i 2015. Sammen med menneskestrømmen i det vestlige Middelhavet innebærer det et jevnt tilsig av migranter til vår verdensdel.

Resultatet kan avleses blant annet i den tyske asylstatistikken: Tyskland mottok 185.000 asylsøknader i 2018, kunngjorde nylig det tyske innenriksdepartementet.

Migrasjonen til Europa er altså ikke i nærheten av å være under kontroll, slik mange politikere gir inntrykk av.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂