Nytt

Den tyrkiske kystvakten tauer en gummibåt med migranter som forgjeves har forsøkt å komme seg til den greske øya Chios, tilbae til Tyrkia den 28. februar 2016. Illustrasjonsfoto: Umit Bektas / Reuters / Scanpix.

Den greske regjeringen ønsker å ta i bruk en flytende grensebarriere for å stanse migranter på vei fra Tyrkia til de greske øyene like i nærheten av den tyrkiske kysten.

Forsvardepartementet i Hellas har satt byggingen av en slik barriere, som skal være 2,7 kilometer lang, ut på anbud, heter det i en melding fra Associated Press (AP) som er offentliggjort av Kathimerini

Bakgrunnen er det vedvarende migrasjonstrykket fra Tyrkia mot greske øyer som Lesbos og Samos, som bare ligger få kilometer fra den tyrkiske kysten, og der en overfart kan gjennomføres med svært små gummibåter.

Kostnaden ved barrieren er estimert til en halv million euro:

The netted barrier would rise 50 centimeters (20 inches) above water and be designed to hold flashing lights, the submission said. The Defense Ministry estimates the project will cost 500,000 euros ($550,000), which includes four years of maintenance.

Nærmere 60.000 migranter kom til de greske øyene i fjor, og det er nesten dobbelt så mange som i 2018. Flere observatører forventer ytterligere økning i år.

Anonyme talspersoner for humanitære organisasjoner sier til The Telegraph at en slik barriere simpelthen vil lede menneskestrømmen andre steder. Menneskesmuglere og den greske kystvakten leker «katt og mus» utenfor disse øyene i Egeerhavet, skriver den engelske avisen.

Situasjonen på øyene, der migranter er innkvartert i overbefolkede, uhygieniske og voldelige leirer, har avstedkommet protester fra lokalbefolkningene.

Fra tid til annen transporteres migranter til det greske fastlandet for å avhjelpe situasjonen på øyene. Derfra er veien kort til kontakt med nye menneskesmuglere med sikte på å ta seg videre inn i Europa.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!