Nytt

Stillbilde: euronews / YouTube.

Grupper på hundrevis av migranter i Hellas har de siste tre dagene gjort forsøk på å storme grensen mot Makedonia. Under sammenstøt med steinkastende migranter har politiet sett seg nødt til å bruke tåregass, skriver Die Welt.

Bakgrunnen for de voldelige forsøkene på ulovlig grensepassering er rykter om at den gresk-makedonske grensen er åpen som siden mars er blitt satt ut på pashto, farsi og arabisk i migrasjonspositive Facebook-grupper, samt at NGO-busser som skal danne en «håpets konvoi», venter på dem der for å ta dem med seg til Nord-Europa.

Fenomenet bringer tankene hen på migrantkonvoier i Mellom-Amerika, som også er blitt iverksatt av migrasjonsaktivister. EUs grensebyrå Frontex holder det også for sannsynlig at menneskesmuglere sprer slike falske meldinger.

Lignende rykter har også spredt seg i Tyrkia om at grensen til Hellas er åpen, og det har lokket tusener av migranter til grensen. Tyrkisk politi har siden årets begynnelse pågrepet mer enn 16.000 migranter som har forsøkt å krysse grensen. Torsdag og fredag skal mer enn 1000 migranter ha prøvd seg.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også