Svensk politi kontrollerer asylsøkere høsten 2015 på Hyllie togstasjon ved Malmö. Foto: Reuters / NTB scanpix

3.294 migranter har søkt om asyl i Sverige hittil i år, flere av dem kommer fra korona-risikområder.

Svenske myndigheter har ikke gitt noen signaler om at man skal slutte å behandle asylsøknader på grunn av koronapandemien. Det har derimot andre land som Ungarn og Hellas gjort, skriver Nyheter Idag.

Statistikk fra Migrationsverket viser at Sverige i januar og februar tok imot 3.294 asylsøknader. Man har i samme periode motatt 7.094 søknader om familiegjenforening.

Afghanere (122) og iranere (143), som ofte reiser til og fra Iran, hører med blant de største gruppene. Den største gruppen kommer fra Syria (290).

Det har ikke kommet noen melding fra regjeringen om noen stopp eller begrensning i asyltilstrømningen. Ander land har fattet beslutning om å stenge grensene for asylsøkere. I Ungarn er det innført asylstopp på ubestemt tid, ifølge Business Insider. Nettstedet skriver også at den asylstoppen Hellas innførte i forbindelse med at Tyrkia åpnet grensen, også er ment å stoppe spredning av koronaviruset.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.