Norge vurderer å returnere asylsøkere fra Syria til hjemlandet. UDI legger frem en ny vurdering for justisdepartementet i høst.

Det ble i dag kjent at Sverige vurderer muligheten for å kunne utvise asylsøkere fra Syria. Landet kan bli det første i Europa som utviser folk dit.

 – Vi er nok blant de første i rekken. Ettersom vi ikke er politisk påvirket, går som oftest vår beslutnings­prosess noe raskere. Jeg tror at Sveriges beslutning kommer til å være noe som mange andre land kommer til å se på, sier Fredrik Beijer i Migrations­verket til Sveriges Radio.

Sverige har i praksis i flere år gitt samtlige asylsøkere fra Syria midlertidig oppholds­tillatelse. Migrations­verket endret nylig sin vurdering av sikkerhets­situasjonen i Syria. Flere områder i landet blir nå vurdert som såpass sikre at det kan la seg gjøre å gjennomføre utvisninger dit.

Nå vurderer også norske myndigheter om deler av landet er trygt nok, opplyser Utlendingsdirektoratet (UDI) til Resett:

– UDI er i ferd med å gjennomføre en vurdering av praksis for behandling av asylsøknader fra personer som kommer fra Syria. Vi tar sikte på å legge frem et forslag for departementet i løpet av høsten. Per i dag blir ingen pålagt å returnere til Syria, og det er derfor heller ingen som blir utvist til Syria, sier fagsjef Dag Bærvahr.

Forslaget fra UDI skal deretter vurderes av justisminister Jøran Kallmyr (Frp) og regjeringen, som vil avgjøre hvilken linje Norge skal legge seg på.

 

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂