Tysk politi ledsager afghaner ombord på et chartret deportasjonsfly som skal til Afghanistan med 45 avviste asylsøkere fra flyplassen i Leipzig den 30. juli 2019. Foto: Michael Kappeler / DPA / Scanpix.

I løpet av de første ni månedene av 2019 er 16.808 asylsøkere blitt deportert fra Tyskland. Det går frem av et svar den tyske regjeringen har gitt på et parlamentarisk spørsmål fra partiet Die Linke som er omtalt i Die Zeit.

Detaljene som er offentliggjort, er sparsommelige, men det viser seg at mange av deportasjonene ikke skjer til asylsøkernes hjemland, men til andre europeiske land i henhold til de såkalte Dublin-reglene, som sier at en asylsøknad skal behandles i første ankomstland.

Den største gruppen, på 1894 personer, ble sendt til Italia, deretter fulgte Albania med 1178 og Frankrike med 906.

Kostnadene ved politiets ledsagelser i forbindelse med uttransporteringene beløper seg til seks millioner euro.

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer (CSU) kunngjør at trykket på delstatene, som er ansvarlige for uttrasporteringene, skal økes for å få flere utreisepliktige utlendinger deportert. Det er «et svakt punkt for forbundsrepublikken Tyskland» at for mange avviste asylsøkere forblir i landet, selv om de egentlig må reise ut, sier Seehofer i Forbundsdagen.

Innenriksdepartementet skal innen desember utarbeide en fortegnelse over hvor mange utreisepliktige de finnes i hver delstat, samt hva som er til hinder for deportasjon, skriver Die Zeit.

I hele 2018 ble 23.617 asylsøkere uttransportert fra Tyskland.

Ca. 185.000 mennesker søkte om asyl i Tyskland i 2018. Pr. august hadde 114.165 søkt om asyl i 2019. En gjennomsnittlig måned kommer det altså ca. 15.000 asylsøkere til Tyskland. Omlag halvparten får avslag på søknaden. Med den farten Tyskland deporterer, er det altså et stadig større antall utreisepliktige som blir værende i landet.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂