Documents redaksjon består av travle mennesker, noe TV rakk vi derfor ikke denne uken, og denne gangen ble det to av oss som gjorde ukens podkast.

Vi snakker først om kriminalitetsbølgen i Oslo, tåkeleggingen av at minoritetsungdom står bak – og om politimester Beate Gangås er skikket til å gjøre jobben sin.

Det nærmer seg svenske tilstander i Oslo, men Sverige ser også ut til å ha gått forbi oss i erkjennelsesprosessen: Nylig kom en offisiell svensk rapport som peker på innvandret klankultur som et stort samfunnsproblem.

Brexit er ennå ikke unnagjort, og mediene fremstiller hele tiden Boris Johnson som en taper, men det han gjør, er å kjempe som en løve for å levere, og i så måte fremstår han i virkeligheten stadig mer som omtrent den eneste voksne politikeren i øyriket.

Man forstår britenes ønske om bedre grensekontroll: 39 døde asiatiske migranter ble denne uken funnet i en lastebil i England. Men tilstrømningen til Storbritannia er bare en brøkdel av hva den er til Tyskland, hvor det kommer 15.000 asylsøkere hver måned, og de aller færreste i praksis blir sendt ut av landet, uansett utfallet av asylsøknaden.

Det er ikke lenger så mye snakk om denne mennesketrafikken, men den forandrer Europa ugjenkallelig. Skal du forstå hva som foregår, må du lese Document.

Podkasten er også å finne på Facebook, YouTube, SoundCloud og Spotify.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂