Akershus universitetssykehus. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Intensivavdelingen på Ahus er full, og Oslo Universitetssykehus overtar nå alvorlig syke korona-pasienter fra sykehuset. Ahus har de siste to ukene hatt en firedobling av antall covid-pasienter.

Ahus har nå totalt 28 covid-19-pasienter, 11 av disse får intensivbehandling. 17. februar hadde sykehuset syv covid-19-pasienter.

Økningen har ført til kraftig press på intensiv- og overvåkningskapasiteten, opplyser sykehuset.

– Ved normal drift har vi 10 intensivplasser. Nå er situasjonen krevende, og vi har mellom 12 og 14 covid-19-pasienter på intensivområdene, sier Ahus’ administrerende direktør Øystein Mæland til NTB.

Det er godt over halvparten av alle covid-19-pasienter som nå intensivbehandles totalt i Norge.

Det siste døgnet har Oslo Universitetssykehus (OUS) overtatt pasienter fra intensivavdelingen på Akershus universitetssykehus (Ahus) i Lørenskog, skriver VG.

Det er pasienter fra bydelene Grorud, Stovner og Alna som nå legges nå inn på OUS i stedet for på Ahus, som de egentlig sogner til.

Ambulansetjenesten har nå ordre om å kjøre pasienter med akutte pusteproblemer fra Oslos østlige bydeler til Oslo Universitetssykehus.

Ahus har utsatt flere planlagte operasjoner for å frigjøre intensiv- og overvåkningskapasitet til kritisk syke pasienter, melder sykehuset.

Også tidligere denne uken måtte Ahus flytte covid-pasienter til andre sykehus på grunn av stor pågang.

– Fire covid-pasienter er blitt flyttet til Sykehuset Innlandet, Diakonhjemmet og Oslo universitetssykehus den siste uken, før de siste tiltakene er satt i verk. I tillegg har OUS fortsatt behandlingen av tre pasienter som var ferdigbehandlet der og som ellers ville vært behandlet videre på Ahus, sier Mæland.

Smitten i regionen rundt Ahus har økt den siste tiden, og dermed kan også antall innleggelser øke ytterligere.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.