Intensivkapasiteten på Akershus universitetssykehus (Ahus) er allerede nesten sprengt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Nesten alle intensivplassene på Akershus universitetssykehus er nå fylt opp av koronapasienter. Nå ber Ahus andre sykehus om hjelp.

Ahus har i alt 62 pasienter som er innlagt med koronasmitte, 24 av dem i intensivbehandling. Av disse er 15 pasienter i respirator.

Samtidig har sykehuset foreløpig 27 intensivplasser. Dermed er nesten alle plassene fylt opp allerede før bølgen av koronapasienter er ventet.

Ifølge nettstedet aldrimer.no har Ahus nå bedt om å få låne respiratorer fra andre sykehus. Mandag skal Helse sør-øst vurdere om pasienter i større grad må omdirigeres til andre sykehus.

På Ahus skal antall plasser økes til totalt 33 i første omgang. I tillegg skal det etter planen opprettes ytterligere 32 plasser. I alt skal sykehuset fremover kunne ta imot 185 koronapasienter samtidig.

– Ahus planlegger for økning av ordinære intensivkapasitet opp til 65 senger. For å få til dette, må det tas i bruk alternative lokaler som rigges til med intensivplasser, opplyser pressesjef Geir Boye Lindhjem.

Kapasiteten økes nå i takt med utviklingen, sier han.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.