Av alle koronapasienter behandlet på norske sykehus er 36 prosent født i utlandet, og 12 prosent er født i Somalia eller Pakistan. Her undersøkes en pasient for mulig koronasmitte ved sykehuset Østfold. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Av alle koronapasienter behandlet på norske sykehus er 36 prosent født i utlandet. 12 prosent av alle innlagte er født i Somalia eller Pakistan.

Det viser tall fra Pasientregisteret og Folkehelse­instituttets (FHI) beredskapsregister for covid-19, skriver Aftenposten.

Med lave smittetall den siste måneden har andelen utenlandsfødte koronapasienter økt til halvparten.

Forskere vil nå ha den samme informasjonen om personer som har dødd av eller med koronaviruset i Norge. Disse har så langt ikke vært offentlige.

– Så lenge vi ikke får dødstallene, vet vi ikke hva som skjedde med utenlandsfødte pasienter etter at de ble innlagt, sier professor Esperanza Diaz ved Institutt for global helsemedisin ved Universitetet i Bergen til Aftenposten.

De utenlandsfødte koronapasientene er også yngre enn pasienter født i Norge. Gjennomsnittsalderen for pasientene født i Somalia eller Irak var 51 år, mens norskfødte pasienter i snitt var 64 år, viser FHIs beredskapsregisteret.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.