I alt 80 prosent av alle koronapasienter som har vært lagt inn på intensivbehandling i norske sykehus, har overlevd. Her avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet. Foto: Terje Pedersen / NTB

I alt 80 prosent av alle koronapasienter som har vært lagt inn på intensivbehandling i norske sykehus, har overlevd.

Tall P4-nyhetene har innhentet fra Folkehelseinstituttets ukesrapport viser at per 8. november har 273 pasienter vært innlagt på intensivavdelinger med koronasmitte. 210 av disse er skrevet ut.

– Vi har jo klart å holde smittetallet så pass lavt, og dermed også har de med alvorlig sykdom vært så pass få at helsesystemet har klart å behandle disse på en god måte og har hatt kapasitet til dette hele veien, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

16 prosent av de innlagte med koronasmitte ble innlagt på intensivavdelingen. Snittalderen var 62 år. 69 prosent hadde minst én risikofaktor, uten at høy alder var tatt med.

– Vi må ta denne situasjonen på alvor. Når vi ser utviklingen nå, så har den vært ganske dramatisk når det gjelder stigning i smittetallene, og også i Norge kan vi få en situasjon hvor helsesystemet vårt kommer i strekk, advarer Vold.

 

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.