Vestre Viken HF har selv tatt bilder fra innsiden av covid-posten på Bærum sykehus som viser personale iført smittevernutstyr under behandling av koronasmittet pasient 17. april. Foto: Vestre Viken HF / NTB scanpix

Smittede pasienter som er skrevet ut fra intensivavdelinger, er i gjennomsnitt ti år yngre enn pasienter som døde på intensivenhet, ifølge FHI.

De som ble skrevet ut fra intensivavdelinger i live, hadde også færre risikofaktorer enn dem som døde, ifølge Folkehelseinstituttets (FHI) situasjonsrapport per 19. april.

127 pasienter er ikke lenger innlagt på intensivavdeling. 100 av disse hadde behov for respiratorbehandling, og 26 av dem er døde.

I gjennomsnitt var pasientene innlagt på intensivavdelinger i elleve døgn.

Så langt er det 182 døde i Norge som følge av koronaviruset.

Underliggende kronisk sykdom

Folkehelseinstituttet har mottatt melding om 153 døde. Gjennomsnittsalderen blant disse er 85 år, hvorav den yngste var 51 år og den eldste 104 år. 88 av dem, eller 56 prosent er menn. Det er registrert underliggende kronisk sykdom hos 79 prosent av de rapporterte dødsfallene, ifølge FHI.

– Overvåking av totaldødelighet i Norge viser så langt ikke flere døde enn ventet i noen aldersgrupper, skriver de i rapporten.

Det høyeste antall nye tilfeller innlagt i sykehus på én dag for pasienter med påvist covid-19 var 49 personer den 25. mars. Antall nye tilfeller innlagt per dag har gått gradvis nedover siden dette.

Intensivpasienter går ned

Også antall nye innlagte på intensivavdeling har gått ned siden toppen 25. mars. De siste to ukene har antall nye innleggelser i intensivenhet stabilisert seg og ligger på rundt to pasienter per dag.

144 personer er tirsdag innlagt på sykehus med påvist koronasmitte i Norge. 40 av disse får intensivbehandling, viser tall fra Helsedirektoratet.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.