Subsidierte medier pumper ut nyheter om koronaviruset 24 timer i døgnet. Det går i smittetall, virusvarianter, innleggelser og vaksinasjoner. Men hvor koronaviruset har sin opprinnelse nevnes ikke med ett ord.

Følgende Fakta om koronautbruddet i Norge ble publisert hos NTB mandag:

* 784 koronadødsfall er meldt til Folkehelseinstituttet (FHI). Aldersgruppen med flest dødsfall er personer som er 80–89 år gamle, og 54 prosent av alle døde er menn.

FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

* 27. desember 2020 ble første koronavaksine satt i Norge. Til nå har 1.789.355 personer mottatt første dose, og 1.179.883 har mottatt andre dose.

* Tre varianter av koronaviruset har hatt utbrudd i Norge. De har fått navnene alfa, beta og delta, og stammer henholdsvis fra England, Sør-Afrika og India.

* Til nå i Norge er det funnet minst 29.184 tilfeller av alfavarianten, 551 tilfeller av betavarianten og 48 tilfeller av deltavarianten.

Tallene inkluderer både bekreftede og sannsynlig påviste varianter.

* 126.923 personer har siden februar i fjor fått påvist smitte av koronaviruset i Norge, viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) mandag.

5.782.802 tester var fram til søndag utført i landet.

* Gjennomsnittsalderen til dem som har fått påvist smitte, var søndag 34 år. Det er 67.741 menn som har fått påvist smitte, og 59.182 kvinner.

* Smittetallet, eller R-tallet, sier hvor mange en smittet person smitter videre. I perioden etter 28. april 2021 har det gjennomsnittlige R-tallet vært på 1,0, ifølge FHI.

* 62 koronapasienter var mandag innlagt på sykehus. Det er 62 flere enn før helgen.

* Pasientene fordeler seg slik på helseregionene: Helse sør-øst 45, Helse Midt-Norge 8, Helse nord 8 og Helse vest 1.

* Elleve pasienter fikk mandag behandling med respirator. Det er elleve flere enn før helgen.

* I alt 869 pasienter hadde fram til søndag fått behandling med respirator.

Man skulle tro en faktaboks om koronaviruset ville inneholde hvor viruset kommer fra, spesielt nå som det stormer rundt sentrale personer i USA som har har fordreid fakta om koronavirusets opprinnelse til egen vinning, men det gjør den altså ikke.

«Tre varianter av koronaviruset har hatt utbrudd i Norge. De har fått navnene alfa, beta og delta, og stammer henholdsvis fra England, Sør-Afrika og India» skriver NTB.

De fortsetter med antall smittede av de ulike variantene, men tallene på antall smittede totalt og antall smittede med «variantene» går ikke opp:

«Til nå i Norge er det funnet minst 29.184 tilfeller av alfavarianten, 551 tilfeller av betavarianten og 48 tilfeller av deltavarianten.»

To linjer ned spesifiserer de at 126.923 personer har fått påvist koronavirus i Norge siden februar i fjor. Hvilken variant er det de resterende 97 140 smittede personene har fått påvist, da?

Kina-varianten, så klart.

Koronaviruset kommer fra Kina. Å kalle koronaviruset for Kina-virus ble imidlertid for sterk kost, men å kalle det for «engelsk variant» eller «indisk variant» har ikke vært noe problem. Før nå nylig vel og merke, da navnene ble endret til alfa, beta og delta.

Årsaken kan man bare spekulere i, men det kan synes som et dårlig forsøk på å fjerne Kina fra viruset. Nå har det gått så langt at Kina ikke en gang nevnes.

Kinas tall

Ifølge Worldometers har Kina bare hatt 91 267 koronasmittede og 4636 dødsfall siden februar 2020. Det er 35 656 færre tilfeller enn i Norge, enda Kina har en befolkning på 1,398 milliarder (2018).

 

Infeksjons­ekspert til Fauci januar 2020: – Viruset er potensielt manipulert

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.