Bioingeniør Silje Strand tester prøver for korona antistoffer ved klinikk for laboratoriemedisin ved Oslo universitetssykehus Ullevål analyserer koronaprøver. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

I forrige uke ble det meldt om 81 nye koronasmittede i Oslo, over tre ganger så mange som uken før.

Det kommer fram i den siste ukesrapporten fra Folkehelseinstituttet (FHI). I uke 22 var det bare 24 nye påviste smittetilfeller.

– Det at vi nå ser en økning i rapporterte smittede i Oslo, er ikke uventet. Vi forventer å se svingninger i smittetallene, og det er for tidlig å si om dette gjenspeiler er en generell økning i Oslo, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

Totalt ble det meldt om 112 nye smittede i Norge i forrige uke, noe som betyr at 75 prosent av de nye smittetilfellene kom i Oslo. I forrige uke var det kun to nye koronainnleggelser på norske sykehus og en ny innleggelse på intensivavdeling.

Vold sier at smittesporingsarbeidet som nå pågår, er viktig for å målrette tiltakene og stanse videre spredning.

«Som for andre smittsomme sykdommer, vil det kunne komme økning i antall smittede i ulike grupperinger helt til befolkningen er blitt immun gjennom vaksinasjon eller gjennomgått infeksjon», skriver FHI på sine nettsider.

– Folkehelseinstituttet vil fortsette med nøye overvåking av utviklingen, og minner om at det nå er like viktig som før å følge smittevernrådene, sier Vold.

Av landets kommuner var det 19 som meldte om smitte i uke 23, noe som betyr at 337 kommuner ikke hadde noen nye smittede.

I Norge har epidemien så langt totalt tatt 239 liv.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.