Avdelingsdirektør Line Vold i FHI og helsedirektør Bjørn Guldvog under en tidligere pressekonferanse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Risikoen for innleggelse på sykehus med omikronsmitte er beregnet til 0,2 prosent, ifølge FHI. Det er vesentlig lavere enn ved delta-varianten.

NTB melder at nesten all koronasmitte i Norge nå er med omikronvarianten. Den ser ut til å gi mindre alvorlig sykdom enn deltavarianten i alle aldersgrupper.

Document omtalte tidligere i dag at omikron også gir lavere risiko for tap av luktesans.

Ifølge nye tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) er risikoen for å bli innlagt på sykehus med omikronsmitte så lav som 0,2 prosent, skriver TV 2.

FHI har sett på antall registrerte koronasmittede og antall sykehusinnlagte fra uke 49 til 52, fordelt etter virusvariant.

I disse ukene var det over 65.000 bekreftede smittetilfeller, rundt 30 prosent var omikrontilfeller. I de samme ukene var det 529 innleggelser – da var 41 av de innlagte smittet med omikronvarianten.

– Ut fra beregningene anslår vi at risikoen for innleggelse med deltasmitte er omtrent én prosent. Risikoen med omikron er cirka 0.2 prosent, så den er vesentlig mindre, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI til tv-kanalen.

Onsdag ble det kjent at foreløpige analyser fra Norge tyder på at det er hele 69 prosent lavere risiko for å bli lagt inn på sykehus med omikronvarianten av koronaviruset enn med deltavarianten.

Det gjenstår å se hvordan myndighetene vil la disse nye opplysningene påvirke restriksjonene i samfunnet.

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi ønsker oss enda flere abonnenter:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.