Forskere  i Sør-Afrika har studert omicron-varianten av COVID-19 viruset.  Foto: AP Photo/Jerome Delay

Risikoen for sykehusinnleggelse er 80 prosent mindre ved omikron-smitte enn ved smitte med deltavarianten av koronaviruset, viser en sørafrikansk studie.

NTB-DPA melder om denne nye studien som ble presentert onsdag. Den bygger på en analyse av koronasmittede i Sør-Afrika, landet der omikronvarianten først ble påvist.

Mange vil oppfatte resultatet som godt nytt på tampen av en lang høst med mange dårlige virus-nyheter.

Selv om omikron ser ut til å være mer smittsom, gir virusvarianten mildere symptomer og resulterer i langt færre sykehusinnleggelser. Det fremgår av studien som bygger på data fra november måned.

– Disse svært oppløftende dataene tyder sterkt på at omikron-bølgen blir mindre alvorlig, sier Cheryl Cohen i det sørafrikanske folkehelseinstituttet (NICD).

Dersom denne varianten nå overtar mer og mer for delta-varianten også i Norge, vil dette kunne fremskynde en beslutning fra myndighetene om å lette på og oppheve restriksjonene.

Document skrev tidligere i dag mer inngående om omikron-situasjonen i Sør-Afrika:

Omikronsmitten på vei ned i Sør-Afrika

 

Del gleden av Document med andre, gi et abonnement i julegave:

Bestill fra Document forlag i dag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.