Beboere ved et aldershjem i Soweto i Johannesburg praktiserer sosial avstand mens de spiser frokost den 14. desember 2021. Foto: Denis Farrell / AP / NTB.

Regjeringen i Sør-Afrika kunngjorde torsdag at landet har passert toppen av smittebølgen som skyldes omikron-varianten av koronaviruset uten at denne resulterte i noen betydelig økning i antallet dødsfall.

Myndighetene i landet letter derfor på restriksjonene, og det blir igjen lovlig å selge alkohol etter klokken 23 om kvelden, skriver Le Figaro.

Omikron-viruset, som ble oppdaget i november, har hatt lavere dødelighet enn tidligere varianter, og blant de smittede har en lavere andel havnet på sykehus.

«Selv om omikron-varianten er svært smittsom, har innleggelsesfrekvensen vært lavere enn under tidligere smittebølger», heter det fra regjeringen.

Omikron-viruset har også smittet både koronavaksinerte og personer som har gjennomgått koronasykdom. Ikke desto mindre ser omikron-bølgen ut til å gå over i Sør-Afrika på mye kortere tid enn tidligere bølger.

 

 

Fant du ikke denne saken på Facebook? Følg oss på MeWe.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.