Intensivsykepleiere behandler en kvinne med covid-19 symptomer på intensivavdelingen på Diakonhjemmet i Oslo. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Akershus universitetssykehus (Ahus) har mangel på intensivsykepleiere og må låne inn fra resten av landet.

Ahus får låne inntil ti intensivsykepleiere fra Helse Bergen – inntil fem på mandag og like mange på onsdag, opplyser Helse Bergen til NTB.

Sykehuset Sørlandet stiller med fem, mens Helgelandssykehuset, Helse Førde og Helse Stavanger stiller med to hver, skriver VG.

Sykehuset opplyser at det er behov for hjelp fordi ansatte og vikarer fra utlandet stoppes av stengte grenser, og at Ahus er det sykehuset i Norge med flest intensivpasienter i koronapandemien.

– Det er alvorlig at situasjonen oppstår. I 2007 begynte vi å snakke om at vi måtte se på hva slags intensivkapasitet vi skulle ha. Siden har vi kontinuerlig påpekt behov for å utdanne flere. Riksrevisjonen har også bekreftet det vi har sagt, sier Paula Lykke, leder i Norsk Sykepleierforbunds Landsgruppe av Intensivsykepleiere (NSFLIS).

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.