UDI-direktør Frode Forfang presenterer tallene for arbeidsinnvandring fra EØS og tredjeland. Oslo 22. januar, 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Til tross for at Norge trolig får det laveste antall asylsøknader på over 30 år i år, har UDI kjøpt nye mottaksplasser blant annet på grunn av koronakrisen.

I april søkte 35 personer om asyl i Norge, ifølge NRK.

– Det kan hende at vi går inn i en periode der antallet asylsøkere blir lavere enn vanlig. Men det kan også hende at det kommer en ny økning senere, fordi det har demmet seg opp en kø av asylsøkere som nå ikke kan krysse grensene på grunn av koronarestriksjonene i Norge og resten Europa, sier direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet (UDI) til NRK.

For å ivareta smittevernet måtte UDI utvide kapasiteten.

– Mange av mottakene våre var fulle og trangbodde. Flere beboere delte dusj og bad. For å ivareta smittevern, måtte vi spre beboerne mer. I tillegg måtte vi gjøre det mulig å gjennomføre isolasjon og karantene ved behov, forteller Forfang.

I Larvik er det etablert et mottak med inntil 200 plasser etter en anbudskonkurranse i påsken.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Kjøp Halvor Foslis bok her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.