Fredag den 6. september rapporterte NRKs Tormod Strand fortjenstfullt til offentligheten om en kraftig økning i antall asylsøkere:

De siste tre månedene har det vært en sterk økning av asylsøkere til Norge. Hittil i år har det kommet 29 prosent flere asylsøkere til Norge enn i samme periode i fjor.

Alt tyder på at 2013 blir året da asyltallene igjen steg. Bare i august kom det 1616 asylsøkere. Hittil i år er det kommet 7882 asylsøkere.

2009 var et rekordår. Over 17.000 asylsøkere kom til Norge. Regjeringen innførte strakstiltak for å få ned asylstrømmen.

Nå ser UDI at 2013 begynner å nærme seg 2009. Så langt i år er det kommet 29 prosent flere asylsøkere enn i samme periode i fjor.

– Vi kommer til å få en økning i forhold til de siste tre-fire årene. 13-14.000 asylsøkere i år er ikke usannsynlig, sier UDI-direktør Frode Forfang.

Om man ser bort fra usual suspects som Human Rights Service (HRS) og Document, var det knapt noen medier som videreformidlet denne nyheten. Man kan vel si at största möjliga tystnad rådet.

Mandag den 9. september var det stortingsvalg i Norge.

Torsdag den 12. september finner UDI det for godt å holde pressekonferanse om saken. Og da finner NRK det for godt å essensielt gjenta opplysningene gitt av Tormod Strand, foruten å tallfeste behovet for nye mottak som allerede var varslet. Det samme gjør TV2, Aftenposten, VG og NTB.

Er det noen journalister som lurer på hvorfor deres yrkesgruppe har et omdømmeproblem?