Nytt

Mellom 200 og 300 illegale migranter forsøkte å storme Comédie-Française søndag kveld. De forlangte at teaterdirektør Éric Ruf skulle arrangere et møte mellom dem og Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner så de kunne få oppholdstillatelse. Rundt kl. 21 startet en liten gruppe å forsøke å komme seg inn på teateret som ligger like i nærheten av Louvre. De ble hindret av vaktene på stedet og drevet tilbake.

Senere returnerte de med mer enn 200 andre migranter, illegale arbeidere og asylsøkere, hovedsakelig fra land sør for Sahara såvel som åpne-grenser-aktivister som koordinerte det hele, skriver Le Parisien. Politiet kom raskt til stedet og skjøt tåregass mot demonstrantene. Dette stanset ikke migrantene og aktivistene som ble værende til etter midnatt mens de ropte – papirer til alle – « des papiers pour tous ! ».

Le Parisien

Gi Document en julegave!

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

Eller betal til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt vipps-nummer er 13629

For å støtte oss via Paypal gå til vår Støtt Oss-side.

Les også