Nytt

Migranter fra Afghanistan ankommer en strand nær landsbyen Skala Sikamias, etter å ha krysset en del av Egeerhavet fra Tyrkia til øya Lesbos, Hellas, 2. mars 2020. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB Scanpix

Koronapandemien har inntil videre så godt som stoppet migrantstrømmen til Europa. I det østlige Middelhavet ble bare 900 migranter oppdaget i april, melder Frontex. Det er det laveste tallet som er registrert noensinne.

The Eastern Mediterranean migratory route saw the biggest drop in the number detections of illegal border crossings into Europe. Last month, there were around 40 detections, or 99% fewer than in March.

In the January-April period, more than 11 200 illegal border crossings were detected on this route, or 18% fewer than a year ago.

Afghans were the top nationality detected on this route. (Frontex)

For perioden januar-april er antallet illegale migranter (26.650) på omtrent samme nivå som for samme periode i 2019, mens det altså registreres en kraftig nedgang fra april. Det kom bare 40 migranter til Hellas i april, hvilket er en nedgang på 99 prosent.

Migranter som krysset havet andre steder eller gjennom Balkan, kom hovedsaklig fra Elfenbenskysten, Bangladesh, Marokko og Algerie i tillegg til Afghanistan.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: