– Jeg har en beskjed til alle illegale migranter. Om du ikke vil bli avvist, om du ikke vil bli arrestert, om du ikke vil bli skutt – kom ikke til vår grense, sier den polske parlamentarikeren Dominik Tarczynski fra regjeringspartiet Lov og Rettferdighet.

Tarczynski kom med uttalelsen under en debatt om migrasjon i den tyrkiske tv-kanalen TRT World.

TRT World sendte en dokumentar som viser hvordan kroatisk politi arbeider med å avvise migranter fra grensen mellom Kroatia og Bosnia. I dokumentaren hevdes det at kroatisk politi bruker vold for å hindre migranter i å entre kroatisk territorium.

Etter dokumentaren var det debatt i studio, hvor Dominik Tarczynski forsvarte Kroatias harde linje ved grensen.

– Jeg har en beskjed til alle illegale migranter. Dersom du ikke vil bli avvist, om du ikke vil bli arrestert, om du ikke vil bli skutt – kom ikke til vår grense, sa Tarczynski bestemt.

I samme debatt deltok også Maddalena Avon fra Kroatias hovedstad Zagreb. Hun er tilknyttet et senter for fredsstudier og argumenterer for at man ikke på forhånd kan vite hvem som er illegal migrant og hvem som har gyldig grunn til asyl. Hun er kritisk til opplysningene om at kroatisk politi tvinger migranter tilbake til Bosnia uten at de får mulighet til å søke asyl.

– Den eneste måten for å finne ut om de er flyktninger eller ikke er å la dem få tilgang til asylprosessen ifølge nasjonal og internasjonal lov, sier hun.

Men det argumentet biter ikke på Tarczynski. Han mener det er fullt mulig å starte en asylprosess også i for eksempel Damaskus i Syria. Ifølge Dominik Tarczynski finnes det intet argument som rettferdiggjør at migranter tar seg illegalt over grensen til Kroatia, eller noe annet land for den del.

Tarczyński har tidligere sagt at mens høyresiden baserer sine verdier på gudstro, har venstresiden en ny religion i form av illegal immigrasjon:

«De skapte en religion basert på dette for å fylle et emosjonelt tomrom, og for å vise at de er gode mennesker.»

Tarczyński: Illegal migration is the new religion of the Left

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.