Venstreorienterte innvandringsaktivister sammen med flere hundre illegale innvandrere, stormet søndag et mottak for ukrainske flyktninger med krav om at illegale innvandrere får samme støtte som de som flykter fra krigen i Ukraina.

Kollektivet La Chapelle Debout, en innvandringsvennlig gruppe som er «opprørt over den skjebne utlendinger, asylsøkere og papirløse migranter møter i Frankrike», twitret at de søndag ettermiddag hadde okkupert mottakssenteret Porte de Versailles. 

Organisasjonen har publisert videoer hvor de krever likebehandling av illegale innvandrere og dem som flykter fra krig: 

– Vi er alle ukrainere. Vi kom til Frankrike for å finne løsninger og vi befinner oss på gaten.

Aktivistene hevdet at mottakssenteret for ukrainske flyktninger hadde stått så godt som tomt i flere uker mens illegale innvandrere må sove på gaten:

– Senteret garanterer flyktninger tilgang til helsetjenester, overnatting, skole, sysselsetting og sosialhjelp … Og det er tomt. Senteret legemliggjør den segregerende mottakspolitikken Frankrike fører.

I en pressemelding hevdet gruppen at flyktningemottaket var et sted som «legitimerte og almindeliggjorde hvitt overherredømme» ettersom «bare mennesker av riktig nasjonalitet er velkommen». 

De krevde «papirer og bolig for alle, uavhengig av nasjonalitet», ubetinget rett til å oppholde seg i Frankrike, sosial og økonomisk trygghet for alle uavhengig av immigrasjonsstatus eller nasjonalitet.

Okkupasjonen ble avsluttet mandag morgen etter at aktivistene var blitt lovet videre forhandlinger om deres krav.

 

Les også:

En tøff økonomisk tid

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.