Så langt i mars har mer enn 2500 migranter kommet seg til England etter å ha krysset Den engelske kanalen fra Frankrike. Det er tre ganger så mange som i mars i fjor. I Middelhaver er den norskeide supplybåten Ocean Viking lørdag morgen på kurs mot Sicilia med 128 migranter ombord.

Fredagens redningsaksjon fant sted utenfor kysten av Libya. Den overfylte gummibåten hadde 130 migranter ombord, derav to omkomne.

Kanaltrafikk

Torsdag ankom 190 migranter Kent i seks fartøy. Tirsdag var antallet nærmere 400, skriver BBC, som ikke oppgir nasjonalitet på migrantene.

Det betyr at mer enn 2500 mennesker har kommet via småbåter i mars. Antallet er mer enn tre ganger så mange som de 831 migrantene som ankom i mars i fjor. (BBC)

Ifølge BBC sier den britiske ministeren Tom Pursglove at

– Ikke bare er det et åpent misbruk av våre innvandringslover, men de påvirker også den britiske skattebetaleren, risikerer liv og vår evne til å hjelpe flyktninger til Storbritannia via sikre og lovlige ruter. (BBC)

Nettopp britiske myndigheter manglende innsats for ukrainske flyktninger kritiseres er kommet under kritikk. Ikke bare har de mislykkes i å stoppe kanaltrafikken, men de har heller ikke har klart å tilrettelegge for mottak av ukrainske flyktninger.

“These are 50-page forms that have to be completed online, asking people who have fled with nothing to find an internet cafe to upload documents they don’t have, water bills, mortgage documents, to prove who they are,” Labour’s Lisa Nandy said in an angry response to Housing and Communities Secretary Michael Gove after he announced the latest refugee plan.

– Dette er 50-siders skjema som må fylles ut på nettet, der man ber folk som har flyktet uten noen ting om å finne en internettkafé for å laste opp dokumenter de ikke har, vannregninger, boliglånsdokumenter, for å bevise hvem de er, sa Lisa Nandy fra Labour i en sint respons til Bolig- og samfunnsminister Michael Gove, etter at han kunngjorde den nyeste flyktningplanen. (The New European)

Channel migrants: Almost 200 migrants cross Channel in small boats (BBC)

The government needs to stop patting itself on the back over Ukrainian refugees (TNE)

Why are hundreds of illegal migrants being ushered into Britain every week – while only a trickle of Ukrainian refugees have made it here legitimately? (Daily Mail – betalingsmur)

Les også:

Matkrisen kommer nærmere – det gjør også migrantene

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.