Lørdag ankom 74 migranter til Storbritannia i småbåter fra Frankrike, kan den britiske regjeringen bekrefte. Migrantene fordelte seg på 8 båter. Den konservative MP for Dover and Deal, Charlie Elphicke, sier at det var rekord i antall båter på én dag. Han sier at denne krisen skulle ha vært håndtert ved juletider, men at antallet migranter som kommer fortsetter å stige. Innenriksdepartementet må ta grep, sier han.

«This crisis was meant to have been dealt with at Christmas, yet numbers continue to rise. It looks set to surge to record levels through the summer. The home office needs to get a grip on this crisis.

Det er meget bekymringsverdig og jeg mottar jevnlige oppdateringer, sier innenriksminister Sajid Javid. Han mener at migrantene utsetter seg for stor fare på grunn av all båttrafikken i kanalen.

«Those who choose to make this dangerous journey across one of the busiest shipping lanes in the world are putting their lives in grave danger – and I will continue to do all I can to stop them.»

Sajid Javid sier at han har en avtale med sin franske kollega og at migrantene som krav på asyl skulle ha søkt om asyl i det første trygge landet de ankom til.

«[Since December] two cutters have returned to UK waters from overseas, I’ve agreed a joint action plan with my French counterpart and increased activity out of the Joint Coordination and Information Centre in Calais. It is an established principle that those in need of protection should claim asylum in the first safe country they reach and since January more than 30 people who arrived illegally in the UK in small boats have been returned to Europe.

«We will continue to seek to return anyone who has entered the UK illegally.»

I forrige måned ble 140 migranter anholdt etter å ha krysset kanalen i småbåter. I sin reportasje presiserer BBC at de bruker begrepet migranter når de referer til alle som ikke har søkt om asyl, uavhengig om de er krigsflyktninger eller om de er økonomiske migranter på jakt etter et bedre liv. Selv om disse migrantene altså har reist fra Frankrike.

A note on terminology: The BBC uses the term migrant to refer to all people on the move who have yet to complete the legal process of claiming asylum. This group includes people fleeing war-torn countries, who are likely to be granted refugee status, as well as people who are seeking jobs and better lives, who governments are likely to rule are economic migrants.

Det er ikke lange turen over fra Calais og det går raskt i en liten gummibåt.

Grensepolitiet er i full sving ved Dover

 

Fra den sladdede videoen som Sky News har lagt ut, så ser det ut til at alle migrantene er unge menn.

BBC    Sky News

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂