Reiseruten er lang og det blir noen stopp underveis. De fleste av de som krysser Middelhavet kommer fra landene sør for Sahara. Mange av dem er engelsktalende og vil til England. Men de må ha en overfart til: Den engelske kanalen. Britene har økt innsatsen for å stoppe de illegale migrantene før de når Dover. Mer enn 2000 migranter er allerede i Calais i håp om å ta seg videre til Storbritannia. Mange returnerer til Paris og nå har hundrevis av migranter satt opp telt på to steder sentralt i den franske hovedstaden.

Bruno Morel, the head of the Emmaus Solidarité charity, which helps the migrants in Paris, said: «These camps are growing. We can provide initial humanitarian relief, but we need solutions for housing.»

 

Mandatory Credit: Photo by JDD/SIPA/REX Shutterstock (4715404a)  Hundreds of migrants, mostly from eastern Africa, living in tents under a subway bridge in Paris  Immigrants living in tents under a subway bridge in  La Chapelle, Northern Paris, France - 25 Apr 2015


Hundreds of migrants, mostly from eastern Africa, living in tents under a subway bridge in Paris
Immigrants living in tents under a subway bridge in La Chapelle, Northern Paris, France – 25 Apr 2015

Bashir Suleiman fra Sudan sa han kom tilbake til Paris fra Calais fordi det var vanskelig å finne mat i den franske havnebyen.

Det er vanskelig å komme seg over grensen og det er for mange i Calais, sier Suleiman. Det er bedre her, de gir oss mat og en lege kommer annenhver dag. Mange har kommet tilbake fra Calais, sier han.

Henry John, som også er fra Sudan, sier han har vært i Paris i tre uker. Den sudanske regjeringen bombet sivile områder i februar og mars og Henry bestemte seg for å reise da huset hans ble bombet. Han etterlot seg kone og tre barn i Sudan og betalte rundt ti tusen kroner for menneskesmuglere som kjørte ham til Libya. Derfra tok han en liten båt med tre hundre andre migranter til Italia. Det var trangt, forteller han og hvis du reiste deg opp så ble du slått og truet med å bli kastet overbord. Da han ankom Italia tok han toget videre til Frankrike.

Henry John sier at han ikke vet hva som har skjedd med familien  som han etterlot.

 

 

«I have tried to phone them but the line has been closed,» he said, casting his eyes down. «If I go back, I am sure 100 per cent they will kill me.»

The Telegraph