En migrantleir nær Stalingrad metrostasjon i Paris under en tidligere evakuering. Bildet er tatt 4. november 2016. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix

Politiet i Paris har flyttet over 1.250 migranter og flyktninger fra en uoffisiell leir i forstaden Aubervilliers i Paris.

Mange av beboerne var fra Afghanistan, Etiopia, Sudan og Tsjad, ifølge avisen Le Parisien.

De er midlertidig innkvartert i gymnastikksaler i Paris-området, der de skal testes for koronaviruset.

Lokale myndigheter oppgir på Twitter at flyttingen gjaldt over 1.000 enslige menn, samt familier med i alt 250 personer.

Myndighetene i Paris har med jevne mellomrom revet teltleirene som stadig dukker opp i den nordlige delen av byen, spesielt etter at den beryktede leiren i Calais – Jungelen – ble revet i 2016.

I leirene bor det både asylsøkere og flyktninger som ikke greier å finne et sted å bo. I tillegg er det mange beboere som har fått avslag på asylsøknaden i andre europeiske land, blant annet Norge.

Organisasjonen Terre d’Asile, som jobber for asylsøkernes rettigheter, er sterkt kritisk til behandlingen som beboerne blir utsatt for.

– Det er alltid nyttig å få folk under tak. Men denne gjentakelsen siden 2015 er absurd og uverdig, sier organisasjonens leder Pierre Henry.

Den europeiske Menneskerettsdomstolen fastslo i begynnelsen av juli at Frankrike har brutt tre av rettighetene til asylsøkere som har vært tvunget til å bo på gaten i månedsvis.

De har ikke hatt mulighet til å skaffe seg mat, husvære og helsehjelp, ifølge kjennelsen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.