Teltleirer dukker jevnlig opp på ulike steder i og rundt Paris. Her ser vi flyktninger fra Sudan sette opp telt utenfor rådhuset i det 18. distrikt i september 2015. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Jacques Brinon/NTB

Om lag 2000 personer, for det meste fra Afghanistan og afrikanske land, er kjørt bort av politiet fra en ulovlig teltleir like utenfor Paris.

Den provisoriske leiren var satt opp like ved idrettsarenaen Stade de France i forstaden Saint-Denis. Tirsdag morgen ble leiren ryddet av politiet. 70 busser ble brukt til å kjøre bort beboerne, de fleste av dem menn.

Det store flertallet er afghanere, men noen kommer også fra land som Sudan, Etiopia og Somalia.

Menneskene som hadde slått seg ned der, ble tatt med til testsentre for å sjekkes for koronasmitte. De som tester negativt, blir flyttet til ulike mottak og idrettshaller rundt den franske hovedstaden, ifølge myndighetene. De som tester positivt, blir satt i isolasjon.

Ikke godkjente teltleirer dukker jevnlig opp på ulike steder i og rundt Paris. Den franske hovedstaden regnes som en mellomstasjon langs den europeiske migrantruta, der det endelige målet for mange er Storbritannia. Politiet rydder jevnlig leirene, som like sikkert dukker opp på nytt et annet sted.

Organisasjonen Leger Uten Grenser testet forrige uke 800 mennesker som bor i ti forskjellige migrantsentre i Paris-området. Den viste at halvparten var smittet av covid-19.

Både hjelpeorganisasjoner og Den europeiske Menneskerettsdomstolen har kritisert franske myndigheter for behandlingen av migrantene.

 

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.