Mange migranter som kommer seg til Frankrike nekter å forlate landet når de får beskjed om at de ikke får innvilget asyl.

Da Macron ble valgt som president i 2017 hadde han lovet å behandle genuine asylsøkere bedre og samtidig utvise de som ikke hadde grunnlag for asyl.

Men Macron har ikke maktet verken å bedre forhold for asylsøkere eller å repatriere migranter uten asylgrunnlag. Macrons manglende gjennomføringskraft er i ferd med å bli et stort problem for landet.

Andre europeiske land som Tyskland, Storbritannia og Italia er blitt tøffere overfor migrantinvasjonen og mange søker seg nå til Spania og Frankrike hvor det er lettere å bli boende uansett utfall av søknad.

Rundt 123.000 personer søkte asyl i Frankrike ifjor og omtrent 33.000 fikk innvilget søknaden. Problemet er blitt de 90.000 i året som får avslag, men som ikke reiser ut igjen. Resultatet er en voksende krise og leire som dukker opp i de franske byene.

I byen Rennes har man forsøkt å unngå dette ved å gi husrom til alle – også de som ikke har oppholdstillatelse. 300 bor på hotell, hver natt. Dette koster franske skattebetalere millioner av euro i året. Myndighetene fortsetter å sende 20 migranter fra Paris til Rennes i uken i tillegg til alle de som kommer seg dit på egen hånd. De lokale myndighetene setter opp teltleire inne i skolenes sportshaller.

Image result for rennes actualite migrant

Det er ikke noen akutt «migrantkrise» i Europa. Dette er Europas fremtidige permanente problem. De ansvarlige synes ikke at denne utviklingen er noe problem fordi forverringen skjer så gradvis. Vi venner oss til det, mener de.  Helt til det når vårt eget nabolag og påvirker våre dagligliv i den grad at vi kan omdefineres til uutdannede og lavpannede rasister.

Det er riktignok en stund siden vi hørte noen si at migranter fra Afrika vil redde den aldrende europeiske befolkningen og at vi vil være takknemlige for «de varme hendene». Dessverre er det liten grad av assimilering. Vi er ikke i ferd med å blande oss til å bli europeere med litt mørkere hud, uansett hvor mange mangfolds-familier som reklamebyråene greier å komme opp med.

Istedet er det en utskiftning av befolkningen som finner sted og med den en dreining mot ekstrem sosialisme hvor de som aldri har bidratt vil ha «sin» del av kaken.

The Times

Forhåndsbestill Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!