Fransk politi vil ta i bruk pansrede kjøretøy for å slå ned opptøyene, sier statsminister Élisabeth Borne. Situasjonen i Frankrike ligner stadig mer på starten av en borgerkrig.

Uroen som startet etter at en 17 år gammer algerier ble skutt og drept av politiet i Naterre, Paris på tirsdag ser ikke ut til å roe seg. Macron lover å sette inn flere politifolk, etter å allerede ha mobilisert 40.000 konstabler. Dette er ikke nok.

Over 250 politifolk er skadet, butikker plyndres og vanlige folk kommer seg ikke på jobb. Paris og Marseilles har bestemt seg for å stenge ned offentlig transport etter kl. 21.00 for å forsøke å få kontroll over pøbelen.

Nå settes politi utstyrt med pansrede kjøretøyet inn i forsøke på å stanse opptøyene.

Borne sier at det blir sendt ut ytterligere styrker og kjøretøy som tilhører politiet, og at store arrangementer som binder opp personale og potensielt kan utgjøre en risiko for ro og orden, blir avlyst.

Det er fransk gendarmeri, som er en enhet tilknyttet militæret, og som er adskilt fra politiet – men som etter fransk lov kan brukes mot sivilbefolkningen i krisetilfeller – som rykker ut i de pansrede kjøretøyene.

Også politiets elitestyrker Raid og den taktiske enheten GIGN, som er tilknyttet gendarmeriet og er spesialister på anti-terror aksjoner og gisselsituasjoner, opererer for å bekjempe opprørerne.

GIGN-soldater er trent og utstyrt med spesifikke, svært sofistikerte midler og våpen for å utføre oppdragene sine. Deres handlingsfelt er som følger: terrorisme, gisseltaking, arrestasjoner av farlige galninger, opptøyer i fengsler, risiko eller trusler mot vitale interesser for staten, innhenting av etterretning og overvåking av spesielt farlige individer (terrorisme, organisert kriminalitet) osv.

Snart har fransk politi brukt alt de har til rådighet, og da åpner det seg for at regulære militære styrker blir involverte, noe som også har skjedd tidligere i Frankrike.

Selv tradisjonsrike Tour de France er truet.

Arrangørene av Touren er avhengig av et stort antall polititjenestemenn for å kunne garantere for sikkerheten og avvikle de enkelte etappene. De siste dagene har det vært stilt spørsmål ved om disse mannskapene i stedet kan bli omdisponert som følge av opptøyene.

Vanlige franske borgere ser samfunnet rase sammen rundt seg, og frykten sprer seg blant befolkningen.

Også salg av fyrverkeri blir stanset, og regjeringen sier at den vurderer alle muligheter for å få ro og orden. Regjeringen har hatt to krisemøter siden opptøyene startet, og president Emmanuel Macron lovet fredag å sette mer politi ut i gatene.

Fyrverkeri brukes som våpen av pøbelen, som i stor grad består av innvandrerungdom. Ifølge Macron skal nærmere en tredjedel av de rundt 900 arresterte så langt være «svært unge».

Politimenn angripes også på fritiden, slik Document skrev om tidligere i dag. Søppeldunker settes fyr på, det er hærverk og plyndring, det knaker i det franske samfunnet.

Her hjemme er mediene mest opptatt av den ulidelige krenkelsen en muslimsk guttunge ble utsatt for av en rektor som mislikte at han nektet å håndhilse på henne, siden rektor var en kvinne.

Fortsatt renner det inn med muslimske lykkejegere, som av NTB så ofte som mulig blir omtalt som «flyktninger». Lampedusa er overveldet av migranter som kommer over Middelhavet.

Journalisten Sergio Scandura skriver på Twitter at leiren aldri har vært så overbefolket før. Grunnet dårlig vær ankom ingen båter fra Tunisia og Libya i begynnelsen av uka, men så tok det seg opp.

På 72 timer ankom mer enn 4500 migranter, ifølge Scandura. De fleste ble plukket opp til havs av kystvakten eller politiet, og noen ankom øya på egen hånd

Ingen europeiske politikere virker å ha evne eller vilje til å forhindre at vår sivilisasjon går under. Not with a bang, but with a whimper.

Aldri før har like mange migranter forsøkt å ta seg til Europa over Middelhavet, ifølge EUs grensebyrå Frontex.

I årets fire første måneder økte aktiviteten med nesten 300 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Nesten 42.200 tilfeller ble registrert, skrev NTB i mai.

EU sier de jobber for strengere grensekontroll.

EU-ledere vil denne uka fortsette arbeidet med planer om å styrke blokkens grenser og outsource migrantutfordringene til de landene folk forlater eller krysser for å komme til Europa.

Dette er ren retorikk, et makabert spill for galleriet. Ingenting skjer, migrasjonen øker og ingen returneres.

Europa har mistet viljen til makt, og prisen er det totale forfall. Dette selv om utviklingen fortsatt er fullstendig håndterbar, men dette krever politisk vilje og mot.

Tenk hvis europeiske politikere hadde vært like standhaftige og fanatiske når det gjald å stanse befolkningsutskiftningen som de er i arbeidet for å ruinere kontinentet med sinnssyke klimatiltak? Tenk om EU-politikere brydde seg om Europas grenser 10 prosent så mye som de bryr seg om Ukrainas grenser?

Europa beveger seg mot en borgerkrig, og frontlinjene er Frankrike, Belgia, Sverige og Storbritannia. Ingen viser evne eller vilje til motstand.

Norske politikere logrer lydig etter, og enser ikke at de faktisk kan se inn i fremtiden. Konklusjonen er at de enten er komplett hjernedøde, ekstremt feige, eller så ønsker de en utvikling slik vi nå ser under opptøyene i Frankrike, og som vi opplevde under påskevolden i Sverige i fjor.

Støre feirer id og besøker kjønnssegregerte moskéer, mens Vestre innfører kjønnskvotering i styrene til norske selskaper. Siden begrepet «kvinne» er avskaffet må Vestre innrømme at det dreier seg om juridisk kjønn. Det hele fremstår dypt tragikomisk.

Spørsmålet er hva som skal til for at situasjonen virkelig skal eksplodere. Tenk hvis en høyreekstrem gruppe går til motangrep? Eller en gruppe fedre som har opplevd at deres døtre har blitt voldtatt og mishandlet av migranter sier nok er nok?

Europeiske politikere har skapt en kruttønne, og lunta er allerede påtent. Spørsmålet er om situasjonen kan snus.

Det er vanskelig å ikke overveldes av tvil. Håpet ligger uansett ikke i Sverige, men kanskje Frankrike er landet som kan vende seg mot katastrofen.

Hvis ikke ender neppe dette i en borgerkrig, men noe langt verre: En ren underkastelse.

Personlig foretrekker jeg en human politisk løsning på problemet som selv venstreradikale svenske journalister er i ferd med å erkjenne.

Men dét er visst både rasistisk og islamofobisk hvis det kommer fra de fryktelige menneskene som har advart mot dette i flere tiår.

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.