Migranter har slått improvisert leir gatelangs i Paris i september 2016. Foto: Benoit Tessier / Reuters / Scanpix.

 

Mennesker som bor i nærheten av et senter for registrering av asylsøkere i Paris’ 10. arrondissement, har i et brev til Frankrikes president varslet at de vil gå ut i sultestreik fra 1. januar dersom det ikke blir en slutt på at et høyt antall asylanter til enhver tid overnatter langs hundre meter av fortauene hvor senteret ligger, skriver Le Figaro.

Lokalbefolkningen har i nesten to år levd med nærværet av alle menneskene som står i kø for å registrere seg i Boulevard de la Villette 127, ifølge den franske avisen. På fortau og trafikkøyer har det oppstått permanente leirer, hvor enhver hygiene mangler. Fremmedgjøringen, teltene, forsøplingen, stanken av urin har drevet folk til det ytterste. De holder ikke ut lenger, og nå er tålmodigheten slutt. Aller helst vil de at asylsenteret skal flytte et annet sted.

En kvinne ved navn Anne-Marie klager over at hun flere ganger har holdt på å bli påkjørt av biler fordi hun må spasere i kjørebanen for å unngå fortauene. Bedrifter kan ikke lenger ta imot kunder i sine egne lokaler. Noen sier at de ikke får sykepleiere til å komme hjem til seg. Andre har allerede flyttet fra strøket, som ikke lenger føles trygt. Politiet patruljerer fra tidlig til sent for å ivareta sikkerheten sånn noenlunde.

Pierre Vaurin, en representant for beboerne i området, sier at de har henvendt seg til alle relevante myndigheter – innenriksministeren, prefekten i Paris, borgermesteren i Paris, folkevalgte politikere, migrasjonsetaten – for å klage sin nød, men at alle legger ansvaret på noen andre. Han forteller om folk på stedet som har fått mentale problemer.

President Macron har kunngjort at han er «oppmerksom» på problemet. Men i mellomtiden består altså en slum forholdsvis sentralt i verdensbyen. 10. arrondissement er ikke noen periferi, og Boulevard de la Villette er ikke langt fra Gare d’Est, en av de sju store jernbanestasjonene sentralt i Paris.

Situasjonen er uakseptabel, sier bydelens ordfører Alexandra Cordebard, mens enkelte venstrefolk beskylder henne for å overdrive. På et vis får de kanskje rett. For det uakseptable er dessverre for mange i Europa blitt den nye normaliteten.

 

Le Figaro – Valeurs Actuelles – The Telegraph

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» her.