Bosniske myndigheter har stanset vanntilførselen til en overfylt teltleir med rundt 1.000 flyktninger og migranter ved byen Bihac nordvest i landet.

Forholdene i leiren, som ligger nær grensen til Kroatia, er blitt sterkt kritisert av internasjonale organisasjoner. Mandag holdt myndighetene i Bihac et krisemøte om leiren, som huser mennesker som forsøker å ta seg nordover i Europa.

Vucjak-leiren åpnet i juni til tross for protester fra FN. Den har verken toaletter, rennende vann eller strøm, og ligger 8 kilometer fra byen. Etter hvert som vinteren nærmer seg, er det frykt for at den humanitære situasjonen vil bli enda verre.

Leiren er etablert på en gammel søppelfylling og i nærheten av et felt med landminer som ble lagt ut i forbindelse med krigen fra 1992–1995.

Både FN og EU har bedt myndighetene i Bosnia om å flytte beboerne til steder med bedre forhold.

De siste to årene har stadig flere migranter og flyktninger kommet til Bosnia. Ifølge ordføreren i Bihac, Suhret Fazlic, kommer det 150 nye mennesker til byen hver kveld.

I forrige uke kunngjorde han at byen ikke lenger vil bruke penger på Vucjak-leiren. Han mener at landets regjering ikke tar situasjonen på alvor, og at Bihac har måttet håndtere situasjonen alene uten noen økonomisk støtte fra Sarajevo.

(©NTB)

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂