Flyktninger og migranter fra leiren i Moria roper slagord foran opprørspolitiet under en protest over leirens forhold, nær byen Mytilene, på den greske øya Lesvos, 26. mai 2018. Nå ønsker FrP-ordføreren i Flekkefjord at kommunen skal ta imot 29 flyktninger. Foto: REUTERS / Elias Marcou / NTB Scanpix

Ordfører Torbjørn Klungland (FrP) i Flekkefjord sier ja til å ta imot 29 flyktninger fra den nedbrente Moria-leiren på Lesvos.

På et møte i bystyret torsdag kveld fikk Klungland flertall for følgende formulering, ifølge Avisen Agder :

«Flekkefjord kommune ser med uro på den håpløse humanitære situasjonen flyktningene fra Moria-leiren på Lesvos er i. Særlig utsatt under slike umenneskelige forhold er barn og ungdom. Flekkefjord kommune er derfor villig til straks å ta imot og bosette inntil 29 mennesker fra den ødelagte Moria-leiren.»

Bystyret i Flekkefjord vedtok i fjor å ta imot til sammen 30 flyktninger i 2020. Men hittil i år har det kun kommet én, fra Kongo.

Klungland begrunner forslaget med storbrannen i Moria-leiren.

– Bildene og synsinntrykkene som kommer derfra, levner ingen tvil om at mange som befinner seg i leiren, lever under ekstremt vanskelige forhold, og hvis ikke hjelp og tiltak foretas, kan vi risikere at situasjonen utvikler seg til en stor humanitær katastrofe, sa Klungland.

Regjeringen har vedtatt å hente i alt 50 flyktninger fra leirene i Hellas, fortrinnsvis barn og barnefamilier fra Syria. FrPs innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim har rast mot vedtaket, som han mener innebærer å åpne døra for flyktninger med «tvilsomt beskyttelsesbehov».
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.