Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er glad for at de første Moria-flyktningene ankommer Norge kommende uke. Foto: Berit Roald / NTB

Sju familier med til sammen 33 personer kommer fra Moria-leiren i Hellas til Norge førstkommende onsdag, melder VG.

Et smitteutbrudd gjorde at ankomsten til de 50 flyktningene Norge har lovet å hente fra Moria-leiren på Lesvos, ble utsatt.

Nå kommer altså 33 flyktninger som settes i karantene i Råde kommune, skriver avisa. Det er ikke bestemt hvilke kommuner som skal ta imot de første familiene.

Resten av de 50 flyktningene kommer etter hvert. De er forsinket av sykdom.

Lover fortgang
Ifølge barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vil det bli satt fortgang i prosessen hos UDI. Prosessen med å få oppholdstillatelse kan ta så lite som 21 dager.

– Først å fremst vil jeg si at jeg er glad for at de endelig kommer til Norge. Det har vært viktig for meg, for KrF og for regjeringen at vi skal bidra internasjonalt i en situasjon som har vært veldig krevende for Hellas, sier Ropstad til VG.

Ti familier
I september besluttet regjeringen å hente 50 asylsøkere fra Hellas, såkalt relokalisering. Avgjørelsen fra regjeringen ble gjort kjent kort tid etter at Moria-leiren brant. Alle 50 skal få behandlet sine asylsøknader i Norge.

Regjeringen har stilt krav om at de som får komme, skal være sårbare syriske familier med barn som med stor sannsynlighet kvalifiserer for oppholdstillatelse.

Politiets utlendingsenhet (PU) har tidligere opplyst til NRK at det er snakk om i alt ti familier.

Kjøp Asle Tojes bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.