Barne- og familieminister Ropstad (KrF). Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Vi er snart klare til å bidra til relokaliseringen av barn fra Moria-leiren, opplyser barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad til VG. Regjeringen har satt som krav at åtte til ti land må gå foran i dugnaden.

– Nå er det heldigvis flere land som har hentet ut fra leiren, og det ser ut som det kun gjenstår få land og forhåpentligvis kun gjenstår kort tid før vilkårene som regjeringen har satt er oppfylt, og Norge da er klar for å hente barn fra Moria-leiren, bekrefter Ropstad.

Landene som så langt har hentet ut, har tatt imot mellom 8–49 personer, og Ropstad mener at Norge må bidra med et antall som er «forholdsmessig».

Vårt Land har en oversikt som viser at av de syv landene så har Luxembourg hentet 12 enslige, mindreårige barn, Tyskland 47, Finland 25, Portugal 25, Irland 8, Belgia 18 og Frankrike 49. I tillegg har Sveits hentet 23 barn og Storbritannia 16, men disse er del av EUs felles innsats, skriver Vårt Land ifølge VG.

Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim sier han håper regjeringen snur og ikke «gjør alvor av disse totalt uansvarlige planene». Han vil heller hjelpe flyktningene i nærområdene, og er mot å relokalisere fra Moria-leiren:

– Fra før var dette en hjerterå symbolpolitikk som i praksis tar hjelpen fra noen vi vet trenger den, og gir den til unge asylsøkere med et uavklart og tvilsomt beskyttelsesbehov. Nå har er vi i tillegg i en dyp krise, hvor det meste er satt på vent og nordmenn får ikke ivaretatt sine rettigheter, sier Helgheim til VG.

– Dette vil bare forsterke problemene og lokke flere ut på en farlig reise. Dette er godhetstyranni i sin verste form. Alle blir tapere i dette spillet, fortsetter han.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.