Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) mener barns beste skal veie tyngre i utlendingssaker. Foto: Lise Åserud / NTB

Regjeringen, med KrF og Venstre i spissen, åpner for annen straff enn utvisning for brudd på utlendingsloven, skriver Vårt Land.

Nå vil regjeringen åpne for å bruke alternativ straff ved grove brudd på utlendingsloven, dersom utvisning rammer barn uforholdsmessig hardt.

– Asylpolitikk er veldig viktig for KrF og Venstre. At barns beste skal veie tyngre i utlendingssaker, har vært en hovedprioritet for oss i regjering, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og Venstre-leder Guri Melby til avisa.

Det foreslås nå at familier i stedet skal måtte vente inntil tre år lenger på permanent oppholdstillatelse.

– Det er et gjentakende problem at barns rettigheter ikke blir godt nok ivaretatt i utlendingssaker. Redd Barna er derfor meget glade for at KrF og Venstre nå varsler lovendringer for å sikre at barn ikke «straffes for foreldrenes feil», sier seksjonsleder Thale Skybak i Redd Barna til NTB.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂