Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) jubler over gjennomslag i regjeringen for å ta imot rekordmange 3000 kvoteflyktninger i forslaget til statsbudsjettet for 2021. Selv om de ikke kan regne med støtte fra sin tidligere regjeringspartner, Frp, får nok forslaget flertall med hjelp av Ap og de andre opposisjonspartiene.

– Jeg kan bekrefte at regjeringen neste år ønsker å ta imot 3.000 kvoteflyktninger, og det er et rekordhøyt tall. Det er tre ganger mer enn de rødgrønne tok imot. Og jeg mener det skulle bare mangle når vi er i en situasjon i verden der det er flere flyktninger på flukt enn noen gang, og da må Norge også ta det ansvaret, sier barne- og familieminister og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad til TV 2.

Selv om 3.000 kvoteflyktninger samsvarer med Granavolden-plattformen fra januar 2019, der Frp, Høyre, Venstre og KrF var enige om å videreføre antallet kvoteflyktninger på 3.000, har Frp snudd. På partiets landsstyremøte i september kom de med krav om å kutte antallet kvoteflyktninger til et minimum.

Etter landstyremøtet har partitoppene Sylvi Listhaug og Jon Engen Helgheim gått enda lengre i sine krav.

FrP-topper vil ha full stans: – Det må bli umulig å få asyl i Norge

 

Men, dette må sees som et helt urealistisk krav, all den tid Arbeiderpartiet har gått inn for 5000 kvoteflyktninger per år. At deres støttepartier Sp, MDG, SV og Rødt skal gå noe lavere enn det, er mer enn tvilsomt.

Det blir sannelig ikke lett for det nye godhetspartiet i sentrum, Geir Lippestads «Sentrum» å albue seg inn i denne flokk av godhetsapostler.

Kjøp Halvor Foslis bok her. Nå i nytt opplag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.