Regjeringen må redusere antallet kvoteflyktninger til under 3.000, ellers vil ikke Frp stemme for budsjettet for 2021, slår Frp-nestleder Sylvi Listhaug fast.

– Det er fullstendig uaktuelt for Fremskrittspartiet å være med på det, så her er det bare å kutte antallet hvis man skal ha en avtale med oss, sa Listhaug til TV 2 tirsdag kveld.

«Listhaug med ultimatum», meldte TV 2, som omtalte situasjonen som «budsjettkrise». Men bare minutter etter at NTB videreformidlet nyheten, ringte Listhaug nyhetsbyrået for å forklare at ordene «ultimatum» og «budsjettkrise» aldri ble brukt i intervjuet.

– Det er dratt ut av alle proporsjoner, sier Listhaug til NTB. Og: – Vi begynner ikke budsjettforhandlingene med et ultimatum.

Ifølge Listhaug går Frp inn i forhandlingene med flere hovedkrav. Kutt i antall kvoteflyktninger er ett. Bistandskutt et annet. Samtidig vil Frp ha bompengebelastningen ned, veibevilgningene opp, mer penger til pensjonister og syke og avgiftskutt for å bekjempe grensehandel.

KrF-leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad har fra før varslet at nivået på 3.000 kvoteflyktninger vil bli videreført i budsjettforslaget for 2021.

Budsjettforslaget legges fram onsdag formiddag klokka 10.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.