Erna Solberg på Høyres landsmøte på Gardermoen. Foto: Vidar Ruud/Scanpix

Statsministeren bekrefter at Høyre foreslår 3.000 kvoteflyktninger i budsjettforslaget for neste år, og hun avviser omkamp med Frp, som forlanger kutt.

Fremskrittspartiet har varslet at kutt i antall kvoteflyktninger er et av partiets viktigste krav i budsjettforhandlingene. Regjeringen er avhengig av et forlik for å overleve. Men kvoteflyktningene var en av Venstres og KrFs viktigste seire under regjeringsforhandlingene, og Solberg forsvarer seieren overfor FrP.

– Det som er viktig for meg å si, er: For oss ligger Granavolden-plattformen og seirene for de ulike partiene fast, også inn i budsjettet for 2021. Vi må forhandle om andre ting. Det er der vi kan finne gode felles nye løsninger. Vi kan ikke reforhandle de tingene vi var enige om på Grana­volden, sier Solberg til Aftenposten.

Hun bekrefter at Høyres utgangspunkt er 3.000 kvoteflyktninger i 2021, akkurat som i år.

– Det er helt rimelig at FrP nå har et ønske om å få mer gjennomslag for ting de ikke fikk gjennomslag for på Granavolden. Men det må være gjennomslag som ikke er omkamp på saker og seirer som andre partier har fått, sier hun og minner om at antallet kvoteflyktninger alltid er blitt bestemt i statsbudsjettet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.