Frp-leder Siv Jensen krever kutt i bistand og antall kvoteflyktninger for å støtte regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år. Det vil i praksis bety å slette viktige seire for Venstre og KrF i regjeringsplattformen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kutt i bistand og antall kvoteflyktninger. Det er kravene Frp-leder Siv Jensen stiller i høstens forhandlinger om statsbudsjettet for 2021.

I budsjettforslaget vil regjeringen vil foreslå at Norge skal ta imot 3.000 kvoteflyktninger og at bistanden skal være på én prosent av bruttonasjonalproduktet, det vil si nærmere 40 milliarder kroner, skriver Aftenposten.

Dette er blant de viktigste seirene Venstre og KrF fikk i forhandlingene om Granavolden-plattformen.

Statsminister Erna Solberg (H) har gjort det klar at det ikke er aktuelt å reforhandle regjeringsplattformen, men det fnyser Jensen av. At Frp nå ikke vil holde seg til det som står i plattformen, bør ikke komme som noen overraskelse, mener hun.

– Jeg skjønner at statsministeren legger Granavold-plattformen til grunn for regjeringens arbeid. Det hefter ikke Frp for. Det klargjorde vi den dagen vi gikk ut av regjeringen. Det er ting vi var med på i regjering, som ligger milevis unna Frps primære politikk, fastslår hun.

– Frp mener at alt er gjenstand for forhandlinger. Ingen ting står ved lag. Skjønner ikke statsministeren det, har hun gjort livet vanskelig for seg selv, sier Jensen til Aftenposten.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.