KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad på Grorud idrettsanlegg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) etterlyser fosterhjem med «mangfoldig bakgrunn», men han får seg ikke til å si det direkte og sier at «menigheter og trossamfunn er ‘perfekte allierte’ i jakten på nye fosterfamilier.»

Dette er en pen måte å si det på: at staten trenger fosterhjem med muslimsk bakgrunn. Muslimske foreldre vil ikke at barna skal vokse opp i ikke-muslimske hjem, og når stataten må overta omsorgsansvaret, er det en kompliserende faktor hvis muslimske hjem ikke stiller opp.

Ropstad tør imidlertid ikke si det direkte og går som katten rundt grøten. Han rettet henstillingen til menighetene, riktignok på kirkemøtet.

I dag bor 11.000 barn i fosterhjem. Før sommeren ventet 259 barn på fosterhjem, og det trengs 1000 nye fosterfamilier årlig, skriver Vårt Land.

– Nå trenger vi å gi de sårbare ungene trygge hjem. Jeg håper dere i kirken tar utfordringen

Hvorfor retter ikke Ropstad oppfordringen til moskeene samtidig? Er han redd for å støte noen der?

– Tros- og livssynssamfunnene treffer store grupper mennesker. Med deres samfunnsengasjement tror jeg at de er perfekte allierte i denne dugnaden, sier Ropstad til Vårt Land.

Han mener tro er et viktig hensyn i jakten på fosterfamilier som kan speile befolkningen.

– Vi er avhengig av fosterhjem som er like mangfoldige som barna de skal ta imot. Derfor er det så viktig å rekruttere fra ulike steder, fremholder barneministeren.

Det er liten tvil om hva Ropstad mener, men han tør ikke en gang si det høyt. Er det slik at muslimske fosterhjem er få, og at dét stiller muslimske miljøer i et dårlig lys?

Lær alt om klimasaken. Kjøp boken her!

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂