Nytt

Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix.

Islamsk Råd Norge får ikke støtte hos barne- og familieministeren Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til å etablere egne muslimske barnevernsinstitusjoner.

– Det er ikke aktuelt med egne religiøse barnevernsinstitusjoner innenfor det statlige institusjonstilbudet, verken muslimske eller andre, sier Ropstad til Vårt Land.

Islamsk Råd mener muslimske barneverns­institusjoner kan ivareta minoritetsbarns rett til å bevare sin ­opprinnelige kultur, språk og religion. Ropstad svarer at økt tillit til barnevernet i minoritetsmiljøer kan oppnås på andre måter.

– Vi foreslår å uttrykkelig lovfeste at barnevernet skal ta hensyn til barns språklige, kulturelle og religiøse bakgrunn, og at dette skal ivaretas. Vi jobber også med å rekruttere et større mangfold av fosterforeldre, involvere barnets nettverk mer, og for å øke barnevernets kompetanse om kultur og kommunikasjon, sier barne- og familieministeren.

I februar foreslo Arbeiderpartiet en kvalitetsreform av barnevernet. Reformen skulle blant annet gi ansatte bedre islamsk forståelse, men ble nedstemt av regjeringspartiene.

Ropstad viser til at regjeringen har satt i gang et større kompetanseløft for det kommunale barnevernet.

(©NTB)

 
 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!