Det er kaotiske tilstander ved Dover. Fredag var siste skoledag for mange britiske skoler og tusenvis av ferieglade familier satte kursen mot fergene. Ikke noe ukjent fenomen på denne tiden av året. Den franske passkontrollen ligger på britisk side slik den britiske ligger i Calais. Dette ble gjennomført for tretten år siden i en egen avtale mellom de to landene.

Frankrike har strammet inn på sikkerheten etter Nice-terroren, men uten å sette inn nok mannskap ved grensene. På det verste tenkelige tidspunktet valgte de å ha én mann i luka. Passkontrollen av hver enkelt buss tok 40 minutter.

Britene, som ofte synes at franskmenn er noen hovne bleier, var ikke imponert. Dette er barnslig, mener de. En dum Brexit-hevn i form av «nå kan dere ha det så godt dere som ikke vil være med i Europa».

Køene strekker seg så langt at folk er blitt sittende fast i flere døgn. Politiet og frivillige deler ut vannflasker i varmen.

Dover

Verre enn Sørlandske...

368A2A5700000578-3704887-image-a-16_1469304854441

Terrortrusselen og lav bemanning har ført til 2 mil lange køer.

Man får bare håpe at franskmennene finkjemmer sine egne no-go soner med like stor besluttsomhet.

3679D81D00000578-3701313-image-a-42_1469121570080

The Jungle i Calais er større enn noensinne og har nå 7000 «innbyggere», 2/3 er fra Aghanistan og Sudan.

3677B82F00000578-3701313-In_February_demolition_crews_entered_the_jungle_encampment_and_s-a-14_1469120518583

De vil ikke være i Frankrike, de vil til Storbritannia.

Frankrike vil bli kvitt The Jungle og mener at siden alle de som er der vil til Storbritannia så er det britenes problem. Særlig er borgermesteren i Calais, Natacha Bouchart, en pådriver for å flytte ansvaret. Hun vil flytte den britiske passkontrollen fra Calais til Dover.

‘The British must take on the consequences of their choice. We are in a strong position to push, to press this request for a review and we are asking the President to bring his weight (to the issue). We must put everything on the table and there must be an element of division, of sharing.’

The Jungle består av illegale migranter og Storbritannia mener at Frankrike selv må sørge for at de enten blir hjemsendt eller får opphold i Frankrike. Og det virker jo ikke urimelig.

22A2579900000578-3701313-Mayor_of_Calais_Natacha_Bouchart_pictured_wants_to_shut_down_the-a-5_1469120518564

Natacha Bouchart kan se langt etter noen «sharing» av migranter. Britene stemte for Brexit nettopp fordi de ikke vil ha fler.

Theresa May har skjønt dette for lenge siden og har nettopp vært i Paris og sikret seg en avtale om å beholde passkontrollen i Calais.

The deal with Hollande will come as a great first success for May, after the Remain campaign previously claimed that a Brexit will see the border controls returning to the UK and that there will be Calais-like jungle camps for illegal immigrants in Dover.

«We are both very clear that the agreement should stay,» May said. Hollande added that the agreement is useful to both countries. «We consider it as our duty … to apply it and also to improve it,» he said in the joint news conference.

He added: «Le Touquet ensures that we can say to migrants that there is no point coming to Calais as they will not be able to cross it.» British border checks in Calais was set up 13 years ago under the Le Touquet Treaty.

Denne avtalen bygger på forutsetningen om at Hollande beholder makten. Hans rival, Alain Juppe, vil flytte britisk passkontroll tilbake til Dover.

Ikke overraskende er Calais den byen hvor man finner mest støtte til Front National. Marine Le Pen vil fjerne hele leiren.

Det er vel først når man får «integreringsutfordringene» tett på seg at multikulturdrømmen må vike for realitetene.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂