Nå har sikkert de fleste fått med seg hva the «Jungle» i Calais er. Men Frankrike har flere tilsvarende leire å by på. I Dunkirk bor det også rundt 2500 personer i telt og hjemmelagde skjul, i området Grande Synthe. For de som har historiekunnskapene iorden så ser de straks at Dunkirk og Calais har noe felles: De er havnebyer. Her bor det altså enda flere tusen illegale migranter som ikke vil la seg registrere av franske myndigheter for da ødelegges sjansen for å smugles videre til Storbritannia.

Georgina Hickman, som er frivillig arbeider for Helpful Humans, forteller:

‘The whole place smells like waste – there are piles and mounds of waste. The refugees are getting no support and are more desperate than ever. They are hungry, cold and sick and the local police are manning the site 12 hours stopping all donations and help that arrives. It is completely different to Calais. There is no warehouse or system or organisation. It is chaotic. Dunkirk is far worse than the Calais jungle. There are more people in Calais, but the conditions on the ground in Grande-Synthe are worse. It is a forgotten camp. I don’t know how much longer these people can carry on surviving in these conditions.’

I mellomtiden pågår det et større politisk spill mellom Frankrike og Storbritannia hvor Frankrike truer med å stanse kontrollene ved havneområdene hvis Storbritannia melder seg ut av EU. «Project fear» er i full gang. Hver dag blir vi fortalt at dommedag er nær – hvis man stemmer ut av EU. Det blir jordskjelv, branner, børskrakk, zombier, migranter og kanskje aller verst mener mange; hjemvendte briter fra Costa del Sol. Og enda er kampen såvidt begynt!

David Cameron ser ut til å ha glemt at det bare er få uker siden han sa at hvis ikke den forhandlede avtalen ble god nok, så ville ha selv stå i spissen for kampanjen for å forlate EU. Nå har han måttet gå ut og si at migrant-kranglen med Frankrike ikke ble spunnet i Downing Street. Dette er ingen konspirasjon, sier han. 

Boris Johnson tok det med stoisk ro: «Donnez moi un break, as we say in Brussels», var hans kommentar.

31CF6C8000000578-0-image-a-7_1457020762046

Noen som husker sangen «living in a box» fra åttitallet? 

2FCDDEB400000578-3385169-image-a-18_1451991923921

Boksene er kanskje ikke så fristende, men dette er alternativet. Hvor mange slike leire finnes det i Frankrike? Og hvor mange blir det i Hellas?

 

Daily Mail  The Telegraph

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂