Fransk opprørspoliti ble sent til leiren Grande-Synthe ved Dunkirk hvor mer enn 400 migranter har slått seg til for å forsøke å komme seg videre over til Storbritannia.

Leiren ble i sin tid opprettet av Leger uten grenser. Den brant imidlertid helt ned i april etter at kurdere og afghanere begynte å slåss seg imellom.

Myndighetene tok affære etter at det ble kjent at den lokale borgermesteren ønsket å gjenoppbygge den tidligere leiren til å bli permanent. Borgermester Damien Carême ville installere dusjer og toaletter ettersom flere av migrantene led av skabb og andre sykdommer.

Innenriksminister Gérard Collomb avslo søknaden om permanent leir. Myndighetene har erfart at dette tiltrekker enda flere migranter og bestemte seg for å jevne den eksisterende leiren med jorden så raskt som mulig.

De som bodde i leiren før opprørspolitiet kom, fikk tilbud om å bo på forskjellige mottak, men ikke alle var interessert. Mange hadde betalt titusener til menneskesmuglere for å komme seg til Storbritannia:

The migrants’ flight appears to suggest unwillingness to take up the French government offer of a chance to claim refugee status in France. Many of the migrants have paid thousands of pounds to people-smuggling gangs to take them to the UK, and remain determined to complete the journey.

 

The Times