Trafikken til Le Jungle, leiren ved Calais er blitt så stor at det har dukket opp avleggere langs kysten nordover og inn i Belgia. Myndighetene sentralt gir ikke fem øre. De vil ikke ha spredning.  Men de berørte kommunene synes ikke de har noe valg og samarbeider med hjelpeorganisasjoner.

Det gjør at problemene vokser i omfang. Alle vil til Storbritannia, som ikke vil ha dem. Hvor skal de ta veien.

The Jungle

The Jungle vokser kontinuerlig. Antallet er for tiden 7000 personer.  

Etter å ha gitt opp i Calais-jungelen, begir de seg på vandring nordover langs kysten.

Police in the nearby ports of Dunkirk, Le Havre, Dieppe and Belgium’s Zeebrugge say they are facing an unprecedented influx of migrants, who every night try to sneak onto trucks headed for the U.K. While authorities routinely dismantle some of the camps, others, like the one in Grande-Synthe, have become a more permanent fixture.

“They try a few times in Calais and if they can’t make it, they try in other ports along the coast,” said Frank Demeester, a spokesman for the prosecutor’s office in the Belgian town of Bruges.

The situation in Grande-Synthe and other coastal towns is casting a harsh light on France’s failure to find a solution to the migrant crisis in the north of the country. While it has successfully sealed off its border with the U.K. in Calais—building high razor wire fences around the entrance to the channel tunnel and the port, and deploying over a thousand police—the government has done little to prevent the crisis from spreading to neighboring towns.

Hvis trafikken blir større i år enn i fjor vil Europa få permanente leire med migranter som gjør hva som helst for å komme seg over Kanalen. I byer som har vært uforberedt, som Dieppe, har flokker av migranter stormet ferjeterminalene.

kart.calais.camps.spreading

I Middelalderen dro omstreifende flokker rundt og gjorde livet utrygt. Det kan se ut som om dette igjen kan bli virkelighet. Migrantene har brent broene. Hvor skal de ta veien?

Et annet punkt som veier tungt for myndighetene er at smuglerne kontrollerer leirene. Hvis myndighetene sørger for infrastruktur er det mafiaen som skor seg på det. Dette nevnte også NRKs Tore Tollersrud da han besøkte Le Jungle. Det vil være det samme som å la kriiminelle strukturer etablere seg på fransk jord. Disse problemene ønsker ikke godhetsindustrien snakke om.

Dunkirk border police says they catch close to 500 migrants trying to get to the U.K. by stowing away in trucks every week, compared with just a handful six months ago. It is unclear how many make it to the U.K. undetected.

In the port of Le Havre, 170 miles down the coast, where a few months ago, weeks could go by without police spotting any migrants in the port, about a dozen people hiding in the back of trucks are caught every week, say officials.

“Things here are taking a new turn,” said François Lobit, county police deputy chief.

Bildene av migranter som angrep lastebiler og busser i fjor sommer, skremte mange. Spredning av leirene kan påvirke turistnæringen som er viktig i Normandie.

Hva skal myndighetene gjøre? De kan ikke la situasjonen gli ut av hendene på dem. Det kan kreve harde virkemidler å få den under kontroll.

Hjelpeorganisasjoner er med å gjøre situasjonen mer komplisert.

 

http://www.wsj.com/articles/as-french-crack-down-in-calais-migrant-crisis-spreads-to-neighboring-towns-1454864213