Illustrasjonsfoto fra en tidligere episode i Calais

Fire franske politi ble alvorlig skadd etter å ha blitt angrepet av fulle migranter i Calais. En leder av opprørspolitiet ble slått flere ganger i hodet med en stor stein. Migrantene hadde brutt seg inn i et industriområde for å smugle seg ombord lastebiler og andre kjøretøy som var på vei til England. Dette er typiske bakholdsangrep som skjer regelmessig i byen, sier politiets fagforening, Unsa.

Mønsteret er alltid det samme, opplyser en politikilde. En liten gruppe med opprørspoliti går inn for å stanse forbrytelsene til en liten gruppe av migranter. Så, veldig raskt, kommer det et hundretalls migranter stormende fra skogen nær industriområdet og omringer politiet som blir tvunget til å bruke våpen for å stanse de voldelige angrepene fra migrantene.

Tåregass og batonger ble benyttet av politiet, men det hindret ikke at de selv ble skadd. Politiet er under instruks om å overvåke alle migranter i Calais og å fjerne alle illegale leire.

President Macron sa i januar at Calais ikke lenger skulle være en hemmelig adkomstvei til England for tusenvis av illegale migranter. Det er for tiden rundt 500 migranter i gatene i Calais.

I mellomtiden lærer journaliststudenter hvordan de skal nyhetsdekke hjelpeaktiviteter for migrantene i Calais:

 

Le Figaro   Daily Mail

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂